De Slijperij is Official Dealer van de Windmühlenmesser van Robert Herder GmbH & Co. KG uit Solingen, Duitsland. In de winkel vindt u een uitgebreid assortiment koksmessen, groenteschilmessen, officemessen, broodmessen, kaasmessen en nog veel meer moois om heerlijk mee te koken. Een goed mes is onmisbaar in de keuken…en goede messen worden met de hand gemaakt!

Robert Herder vervaardigt koksmessen van de allerbeste functionaliteit op het gebied van snijgemak, ergonomie en duurzaamheid. Dit komt tot uiting door de hoge scherpte, de uitgekiende bladgeometrie, het geringe gewicht en de ergonomische handvatvorm die de hand en schouder ontlast. In deze messen wordt speciaal staal verwerkt met een zeer hoge hardheid (60 tot 61,5 Rockwell hardheid), zowel roestvrij als niet-roestvrij. Deze messen ontlenen hun buitengewone scherpte aan de handmatige slijpmethode, de Solinger Dünnschliff-techniek en het blauwpolijsten.

De uitgebalanceerde handvatten van mooi hout (o.a. pruimenhout, walnotenhout of abrikozenhout) of POM-kunststof liggen uiterst prettig in de hand. Als u uw Robert Herder mes voortdurend gebruikt, dan gaat deze naar uw hand staan zoals een vulpen. Op deze manier ontstaat dat persoonlijke, betrouwbare gevoel dat u krijgt bij uw favoriete mes.