Het gevoel van de snede die gescherpt wordt op de wetsteen. Het zachte schrapen van metaal over steen en door water…als ik slijp ben ik in het hier en nu.
Het gevoel van de snede die gescherpt wordt op de wetsteen. Het zachte schrapen van metaal over steen en door water…als ik slijp ben ik in het hier en nu.
“A well made knife resonates on a primal level.” Bob Kramer, ABS Master Bladesmith
Messen en zwaarden hebben altijd mijn interesse gehad. Vanaf mijn 7e jaar heb ik aan Judo en Jiu Jitsu gedaan. Later ook de klassieke Japanse krijgskunst Katori Shinto Ryu. De ‘weg van het zwaard’ heeft mijn fascinatie voor het scherp van de snede doen ontvlammen.
Slijpen doe ik met mijn hart, handen en hoofd. Deze oeroude ambacht vereist kennis, techniek en vaardigheid. Door studie en veel slijpen wil ik mijn slijpkunst blijven verbeteren. En omdat ik slijpen zo fijn vind om te doen, is de reis daarheen een doel op zich. Ik slijp om het slijpen!
Met aandacht en passie laat ik ook uw mes optimaal presteren in de keuken!